کشف حدود ۲ هزار دُز قرص غیرمجاز در سبزوار (۹ دی ۱۴۰۳) ورود مجلس به بحران کمبود خون در کشور یک پارک آبی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) از هر ۷ نفر در خراسان رضوی، یک نفر مبتلا به دیابت است هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟ نکاتی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و درمان آن‌ها افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (۹ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نیرو‌های حق التدریس همچنان بلاتکلیف در نظام آموزشی

  • کد خبر: ۸۵۷۷۵
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۹
نیرو‌های حق التدریس همچنان بلاتکلیف در نظام آموزشی
با وجود کمبود ۲۰۰۰  معلم در نظام آموزشی خراسان رضوی، همچنان نیرو‌های حق التدریس بلاتکلیف هستند.

جاوید | شهرآرانیوز؛ یا عاشق حرفه معلمی و تدریس هستند یا بعد از سال‌ها خدمت، چاره دیگری جز ماندن در این شغل ندارند. آن‌ها که با برچسب «حق التدریس» در مدارس آموزش و پرورش خدمت می‌کنند مانند دیگر معلمان ساعت‌ها با دانش آموزان سرو کله می‌زنند، کلاس مجازی برگزار می‌کنند و هزینه اینترنت و وسایل کمک آموزشی را خودشان می‌پردازند، اما در حسرت استخدام و امنیت شغلی مانده اند. در همه مقاطع تحصیلی هم حضور دارند؛ از پیش دبستانی بگیرید تا مقطع متوسطه. هر مهرماه را با دلخوش کردن به وعده‌ها شروع می‌کنند، به این امید که از این سال تحصیلی یا سال آینده ارتقا بگیرند و روزی با عنوان معلم رسمی بازنشسته شوند.

تأخیر چندماهه در پرداخت حقوق

آسیه در مجموع ۱۲ سال برای آموزش و پرورش خدمت کرده است، اما نه پیوسته. بعد از ۸ سال تدریس، دو سال بین آن تدریس را بدون هیچ حقوق و پشتوانه‌ای برای زایمان و نگهداری فرزندش بیکار شده است. خودش تعریف می‌کند که «خدمتم را از سال ۸۷ در مدرسه راهنمایی شروع کردم و اکنون در یک هنرستان دخترانه، ادبیات فارسی درس می‌دهم.

به عقیده او علاوه بر آینده نامعلوم، حقوق ناچیز معلمان حق التدریس هم جزو دلایل سختی شغلش است. می‌گوید: در همه سال‌هایی که خدمت کرده ام هیچ وقت ندیده ام معلم حق التدریسی، حقوق شایان توجهی بگیرد. همیشه حقوق آن قدر کم و ناچیز بوده است که از گفتنش خجالت کشیده اند. تأخیر در پرداخت همین حقوق ناچیز معلمان حق التدریس برای چندماه هم که رایج است. اگرچه آسیه مانند همه نیرو‌های حق الزحمه و ساعتی سازمان‌ها و شرکت‌های دیگر امید چندانی به تغییر وضعیتش ندارد، اما به نظرش نباید شغل معلمی اینچنین باشد؛ «معلمی که نتواند هزینه زندگی را با این حقوق ناچیز بپردازد، باید به شغل‌های دیگر متوسل شود و این کیفیت تدریس او را کم خواهد کرد.»

ماهانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان!

حقیقت جو هم معلم حق التدریس کلاس هفتم است و شرایط مشابهی با آسیه دارد. او اگرچه می‌داند صدای معلمان حق التدریس به جایی نمی‌رسد، اما با شرمندگی راضی می‌شود مبلغ حقوقش را اعلام کند. می‌گوید: ماهانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان!

مشکل بزرگ او برگزاری مجازی کلاس هاست؛ زیرا بیشتر درآمدش را باید صرف پرداخت اینترنت برگزاری این کلاس‌ها کند. می‌گوید: یک سال و نیم است به هر سختی‌ای که شده است کلاس هایم را برگزار کرده ام، اما هزینه‌هایی هم برایم داشته که باید برای پرداختش از خرج همسر و زندگی ام می ‎زده ام.
او سپس توضیح می‌دهد که به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های آموزشی مجبور بوده است کلاس هایش را در گروه‌های تلگرامی برگزار کند که همین مسئله مصرف اینترنت او و هزینه هایش را نیز بیشتر کرده است.

هنوز ۲۰۰۰ نفر کمبود معلم داریم

دانستن مراحل تعیین تکلیف و استخدام نیرو‌های حق التدریس مواردی است که باید از زبان مسئولان آموزش و پرورش شنید، اما این جزئیات به طور واضح از سوی هیچ مسئولی بازگو نمی‌شود و تنها به ذکر کلیاتی از پیگیری‌ها و وعده‌های داده شده بسنده می‌شود. علی ابری اول، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان، نیز پاسخ سؤالات ما را کوتاه می‌دهد: «باتوجه اجرای قانون تعیین تکلیف، تعداد نیرو‌های حق التدریس باقی مانده استان حدود۹۱۰ نفر هستند که در سایر ادارات (به جز نواحی هفت گانه مشهد) مشغول به خدمت اند.»

او با تأکید بر اینکه «برای جبران کمبود‌های آموزشی از نیرو‌های دیگر بهره گرفته ایم» اضافه می‌کند: حدود ۱۸۰ هزار ساعت کمبود نیروی انسانی استان را با کمک نیرو‌های غیرموظف کارکنان شاغل رفع کرده ایم. حدود ۶۰ هزار ساعت این رقم نیز از طریق بازنشستگان غیرموظف تأمین شده است. معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان درعین حال یادآوری می‌کند که «همچنان حدود ۲ هزار نفر کمبود بحرانی در گروه معلم وجود دارد.» به عبارت دیگر کلاس‌های زیادی فاقد معلم هستند.

حکم پیمانی برای قبول شدگان دوره مهارت آموزی

ابری اول درباره نحوه به کارگیری نیرو‌های پذیرفته شده در آزمون اعلام می‌کند: قبول شدگان نهایی آزمون ماده ۲۸ سال ۹۹ مشغول به کار و احکام استخدام پیمانی آنان صادر شده است. همچنین برای مشمولان قانون تعیین تکلیف معلمان حق التدریس و نهضت سوادآموزی که در مرحله اول و دوم دوره مهارت آموزی دانشگاه فرهنگیان قبول شده اند نیز در صورت داشتن نظریه گزینش، احکام استخدام پیمانی در آبان ماه صادر خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->